Dezumidificatoare prin condensare - intrebari frecvente


Cele mai frecvente intrebari cu privire la uscarea prin condensare puse la dispozitia dvs de catre Master Climate Solutions.

Cum usuc?

Cea mai buna cale de a inlatura excesul de apa din aer este de a folosi un uscator de aer. Informatii detaliate despre diferitele metode de uscare puteti gasi la metode de uscare.


La ce sunt folosite dezumidificatoarele?

Dezumidificatoarele sunt folosite pentru a scadea umiditatea din aer si prin urmare usuca obiectele inconjurate de aer. Informatii detaliate despre utilizarea uscatoarelor pot fi gasite aici principiile de functionare a dezumidificatoarelor prin condensare.


Cat timp dureaza?

Timpul de uscare depinde de numerosi factori, cei mai importanti fiind temperatura si umiditatea aerului, volumul camerei, eficienta deumidificatorului si umiditatea dorita. Toate acestea fac ca timpul de uscare sa fie greu de estimat. Uscarea poate dura de la cateva ore la cateva zile.


Ce sa fac pentru a usca mai eficient?

Eficienta uscarii poate creste prin amplasarea dezumidificatorului in centrul incaperii. Aerul procesat trebuie sa poata sa circule liber prin incapere. Mai multe informatii despre folosirea corecta puteti gasi aici folosirea dezumidificatoarelor cu compresor.


Se va opri automat dezumidificatorul la atingerea parametrilor ceruti?

Un dezumidificator echipat cu higrostat se va opri automat la atingerea umiditatii predefinite. Daca asteptati o vreme, pana cand umiditarea din aer va creste, higrostatul va porni uscatorul din nou.


Ce este higrostatul?

Higrostatul este un element care controleaza dezumidificatorul. El inchide aparatul cand umiditatea atinge o valoare predefinita.


De ce dezumidificatorul produce asa putin condens?

Eficienta unui dezumidificator prin condensare depinde de parametrii aerului procesat. O scadere a temperaturii scade eficienta sistemului de racire al dispozitivului. In acest caz rezulta cantitati mai mici de apa condensate. Eficienta poate fi afectata de un filtru de aer murdar sau schimbator de caldura murdar. Citirea manualului de utilizare este de asemenea importanta.


Cum aleg cel mai bun dezumidificator?

Cea mai buna metoda de a alege un dezumidificator este de a calcula umiditatea eliminata care permite determinarea eficientei uscatorului. Un dezumidificator poate fi ales bazandu-ne pe graficele care prezinta caracteristicile de operare ale dezumidificatorului. Daca stiti temperatura si umiditatea din aer in incaperea in care va fi utilizer uscatorul, puteti sa alegeti mai usor eficienta corecta. Alte metode de alegere a unui dezumidificator sunt descrise aici cum sa alegi un dezumidificator.


Pot usca aerul din mai multe incaperi in acelasi timp?

Uscarea mai multor camere in acelasi timp este posibila, dar uscarea una cate una este mai buna si mai rapida.


Unde trebuie sa amplasez dezumidificatorul?

Cel mai bun loc este in centrul camerei.


Pot sa ventilez camera in timpul uscarii?

Dezumidificatoarele prin condensare trebuie utilizate in camera inchise, deci nu puteti ventila camera cand dezumidificatorul functioneaza.


Pot sa ventilez camera in timpul uscarii?

Camera ce urmeaza a fi uscata poate fi incalzita. Trebuie sa fiti atenti sa nu depasiti temperatura de functionare a dezumidificatorului. De asemenea trebuie sa nu directionati sursa de caldura pe uscator si sa fie la distanta de acesta.


Utilizarea dezumidificatorului schimba temperatura din camera?

Dezumidificarea prin condensare creste temperatura din camera. Acest lucru depinde de temperatura ambienta si de volumul camerei. Aerul suflat de dezumidificator poate fi cu 3-8°C mai cald.


Se poate revarsa din rezervor apa rezultata in urma condensului?

Dezumidificatorul este echipat cu un sistem care-l inchide atunci cand rezervorul este plin. Acest fapt previne revarsarea.


Cat de des trebuie golit rezervorul?

Dezumidificatorul va semnleaza cand trebuie golit rezervorul.


Ce se intampla daca aleg un dezumidificator subdimensionat?

Folosirea unui dezumidificator cu putere insuficienta va creste semnificativ timpul si costul uscarii. De asemenea s-ar putea sa nu puteti ajunge la 50% din nivelul de umiditate relativa.


Ce se intampla daca aleg un dezumidificator cu putere mai mare?

Alegerea unui dezumidificator mai puternic fata de nevoi, poate creste costul de achizitie si nu va fi folosit la potentialul sau maxim. Oricum cumparand un echipament mai mare veti avea un coeficient de siguranta si il veti putea folosi in camere mai mari.


Care este intervalul optim al umiditatii in locurile locuite?

Se presupune ca intervalul optim care asigura climatul confortabil este intre 30 si 65%. Cel mai optim interval este intre 40 si 50%