Generatoarele de aer cald Master produc caldura artistilor

Acest an, Orchestra de Caritate de Craciun a cantat pentru copii cu probleme urologice si nefrologice. Peste tot in Polonia, au fost evenimente,concerte si festivitati pentru a strange bani pentru echipamente medicale. In Poznan, scena a fost incalzita cu generatoare de aer cald Master.


Principalul punct al OCC a fost scena de langa Castel. Asa cum se intampla in fiecare an au fost organizate concerte si vanzari. Compania MAKO din Przezmierow a fost responsabila cu incalzirea scenei cu generatoare de aer cald mobile in timpul evenimentului. In ciuda vremii schimbatoare si rece ei au asigurat ca artistii si gazdele de pe scena, vor putea indemna publicul sa participe la actele de caritate.

S-a convenit ca scena de 12x12x8m cu o volum total de 1152 m³ va fi incalzita cu doua generatoare de aer cald pe motorina, cu ardere indirecta. Au fost folosite modelele BV 290 cu o putere de 81KW fiecare. Cand am ales generatoarele de aer cald potrivite, am luat in considerare faptul ca scena nu este un spatiu inchis si ca acolo exista un flux constant de aer rece. Generatoarele de aer cald au fost amplasate pe ambele margini ale scenei, iar aerul cald a fost distribuit folosind tuburi montate prin peretii laterali ai platformei. Acest fapt a permis distributia aerului cald pe toata suprafata scenei.

Tuburile argintii au fost montate pe cadre speciale de metal. Tuburile din peretii laterali au fost montate intre echipamentele muzicale si nu au deranjat estetica scenei.

In timpul finalei OCC, temperatura exterioara a fost intre 0 si 5°C. Generatoarele de aer cald au reusit sa ridice temperatura pe scena la circa 10°C.

Vis-a-vis de scena, a fost asa numita cabina de control. Un cort de circa 6m² a fost incalzit folosind un gerator de aer cald mai mic, de 20 KW, Master BV 70, echipat de asemenea cu un tub flexibil pentru a distribui aerul cald. Tubul de evacuare a fost montat in peretele din spate al cortului.Generatoarele de aer cald au functionat intreaga zi, de la 9 dimineata pana seara tarziu cand s-a incheiat evenimentul. Montarea si conectarea incalzitoarelor, la fel ca si demontarea a durat mai putin de 30 min. Un angajat MAKO a fost prezent tot timpul pentru a supraveghea functionarea generatoarelor de aer cald. Este demn de mentionat ca firma a furnizat si un generator de aer cald de rezerva in cazul unui defect neasteptat la unul din cele in functiune.


Un sistem similar de incalzire s-a utilizat in 11 Noiembrie 2010 in timpul festivitatilor Sfantului Marin in Poznan.