Incalzirea ieftina a dependintelor

Incalzirea dependintelor este de multe ori o provocare considerabila. Aceste structuri sunt de obicei inalte, spatioase si slab izolate. Utilizarea unui sistem conventional cu centrala termica si radiatoare este foarte scumpa. Mai mult costurile aditionale sunt foarte mari.

Cand alegem o solutie,trebuie intotdeauna sa ne amintim ca aerul cald circula mereu in sus. Temperatura se va schimba atunci in functie de inaltime cu o rata de circa 2.5°C/m. Pentru a atinge 10°C intr-o cladire de 6m inaltime, ea trebuie incalzita pana la 25°C. In cladirile slab izolate, acest lucru produce pierderi de caldura considerabile.

Mai mult, incalzirea conventionala trebuie sa functioneze non stop. Temperatura interioara nu poate scadea sub 0°C ( si in realitate 5°C) pentru ca altfel va ingheta apa si se va distruge instalatia. Prin urmare sistemul trebuie supravegheat si folosit cu programator orar ceea ce va creste si mai mult costurile. Fermele si cladirile agricole necesita numai incalzire temporara, in mod obisnuit pentru mai putin de cateva ore pe zi. Temperatura poate scadea sub 0°C in afara acestor perioade.

In aceste situatii un sistem de incalzire cu aer cald este de departe cea mai buna solutie. Noua generatie de echipamente pot sa incalzeasca rapid orice cladire la cost minim. Aerul cald nu incalzeste cladirea, ci doar aerul din ea. Urmare a energiei termice scazute a aerului, precum si ventilatoarelor foarte puternice folosite la incalzitoare ( atingand zeci de metri cubi pe ora) orice temperatura poate fi atinsa in circa 10 minute.Master CT 50 P
Cand nu este necesara caldura, echipamentele pot fi depozitate la temperaturi negative, pana la cateva zeci de grade sub zero, fara a le afecta functionalitatea. Circulatia aerului datorita ventilatorului impiedica aerul cald sa stea deasupra in zona tavanului. Ele pot fi instalate chiar si in cladiri vechi, pentru ca nu necesita nici un fel de tevi, radiatoare sau alte instalatii. Mai mult au un efect dorit de uscare a peretilor. Acesta reduce igrasia si deci este benefic pentru oameni, animale si cladiri.

Tinand seama de costul incalzirii dependintelor, combustibilul ar trebui sa fie cat mai ieftin posibil. Deoarece pretul combustibililor standard precum GPL, motorina, pacura si carbune sunt momentan mari, lemnul pare cea mai buna alegere. Pentru a satisface nevoile clientilor, Master Climate Solutions a lansat Master CT50, incalzitor cu lemne. Acest incalzitor a fost special proiectat pentru a incalzi dependintele, respectand toate standardele de siguranta. Puteti afla mai multe despre acest produs aici.