Investitiile pentru iarna - secretul incalzirii spatiilor largi

Pot fi cheltuielile cu incalzirea reduse in mod semnificativ pastrand o eficienta ridicata? Cum pot fi spatiile mari incalzite cu un cost minim? De ce trebuie sa fim atenti nu numai la alegerea generatorului de aer cald ci si la tipul combustibilului?

Vremea rece de toamna poate fi simtita din ce in ce mai bine. Asteptam zile scurte si reci cu anxietate. Gandurile noastre sunt concentrate la problema care constituie o provocare in fiecare an: cum pot sa asigur o incalzire corespunzatoare celor mai mari spatii interioare din firma? Problemele nu se refera numai la spatiile mari industriale, cum ar fi halele de productie, depozitele si atelierele dar pot fi variate tipuri de sali de sport sau de cladiri utilitare.

Aceste spatii au in special cerinte deosebit de ridicate in ceea ce priveste capacitatea de incalzire. Datorita schimbului frecvent de aer cald si rece, asigurarea unei temperaturi constante este foarte dificila. Usile si portile deschise des nu ajuta la pastrarea caldurii si incaperea trebuie re-incalzita repede. Astfel de multe ori se pare ca incalzirea unor astfel de spatii presupune costuri ridicate. Oricum, trebuiesc cautate solutii care vor fi suficient de eficiente si eficace si ne vor permite sa nu cheltuim toti banii castigati din greu.

Alegerea unui generator de aer cald corespunzator

Intr-un numar mare de situatii, generatoarele de aer cald stationare pot fi solutia ideala. Ele incalzesc suprafete mari sufland aer cald. Independent de conditiile inconjuratoare aerul cald este produs foarte repede si in cantitati mari. Mai mult, utilizarea unui combustibil disponibil este primul as in scaderea costurilor de incalzire. In afara de motorina, ulei universal, deseurile rezultate in urma productiei, precum hartie sau lemn uscat, pot fi de asemenea utilizate in incalzitoare ( in functie de model). Marimea spatiului de incalzit trebuie luata in considerare cand alegeti un model anume. Numai un echipament cu putere adecvata va putea sa indeplineasca misiunea.

Generator de aer cald cu arzator extern pe motorina

Salile cu un volum mare pot fi incalzite rapid si relativ ieftin utilizand un generator de aer cald stationar alimentat cu ulei universal ( Master BG 100PW). Acest generator de aer cald usor de asamblat are un arzator separat de ulei adaptat la functionarea pornit/oprit. Generatoarele de aer cald de acest tip pot fi alimentate cu diverse tipuri de combustibil, tocmai pentru scaderea costurilor operationale si ajustarea la nevoile utilizatorului.

Generatorul de aer cald produce caldura prin suflarea aerului cald. Instalarea consta in conectarea cosului de fum si optional conectarea de tuburi de evacuare suplimentare pentru distributia aerului cald. Aerul utilizat in procesul de ardere este luat direct din sala incalzita, de aceea este extrem de important sa se asigure o ventilare adecvata care garanteaza un flux constant de aer proaspat. Locul pentru instalare trebuie ales cu grija, astfel incat rezervorul de carburant sa fie relativ aproape de aparat ( distanta maxima este de 4m). Instalarea rezervorului la o distanta mai mare de 4m implica necesitatea utilizarii unei pompe de carburant pentru a asigura eficienta maxima a generatorului de aer cald. Generatorul de aer cald stationar BG 100PW a fost de asemenea echipat cu un analizor de gaze de evacuare, datorita caruia pot fi arse in mod controlat toate tipurile de ulei, asigurandu-va ca nu exista un impact negativ asupra mediului.

Datorita capacitatii ridicate a acestui incalzitor ( 102KW), chiar si spatiile relativ mari pot fi incalzite foarte repede. Mai mult este posibila conectarea unui termostat la aparat astfel incat temperatura poate fi controlata automat. Cu toate ca achizitionarea unui generator de aer cald poate parea o investitie importanta – de obicei costul este amortizat folosind generatorul de aer cald un sezon.


Master BG 100 PW

Generatoarele de aer cald cu arzator de evaporare

In incaperile mici, precum garajele, mici depozite sau hale de productie, incalzitoarele alimentate cu ulei universal, cu asa numitul arzator de evaporare au fost folosite cu succes timp de multi ani. Trebuie sa ne reamintim ca aceste incalzitoare au nevoie de cel putin patru metri cos de fum datorita camerei de ardere deschise. Lipsa unui proiect de instalare adecvat produce o functionare ineficienta a aparatului si contribuie la o ardere improprie.

Un generator de aer cald de 33KW ( adica Master WA33B) este capabil sa ridice temperatura din camera cu aproximativ 7°C in numai 1.5 ore ( cladirea cu izolare standard). Generatoarele de aer cald echipate cu acest tip de arzator au de obicei rezervor incorporat, gama dubla de ajustare a puterii si un sistem de aprindere manual.

Este o solutie ideala pentru suprafete mici. Avantajele de baza ale acestor incalzitoare includ, inainte de toate un pret mic de achizitie, eficienta mare,combustibil ieftin si aproape 100% caldura pura.


Master WA 33 B

Generatoarele de aer cald cu combustibil solid

Generatoarele de aer cald cu combustibil solid sunt de asemenea disponibile pe piata. Aceste echipamente foarte eficiente folosesc toate deseurile de productie, lemn, hartie etc in loc de combistibil tipic. Generatorul de aer cald Master CT 50P cu capacitatea de 50KW este un exemplu perfect de astfel de echipament. El este folosit cu succes in mici tipografii, camere de utilitati, ateliere mici si in toate locurile in care este disponibil combustiblul.

Instalarea generatorului de aer cald consta in conectarea cosului, iar aprinderea manuala permite pornirea oricand. Costul de achizitie nu este mare iar posibilitatea de a-l folosi arzand diverse deseuri determina un cost de operare foarte mic.


Master CT 50 P


Inainte de a face alegerea finala, utilizatorul trebuie sa determine ce model de generator de aer cald poate sa asigure temperatura apropiata de cea dorita la locatie. Eficacitatea si eficienta generatorului de aer cald trebuie luate in calcul. Acest fapt va minimaliza riscul ca sa alegeti o solutie ineficienta. Accesul la tipul specific de combustibil face alegerea mai usoara. Oricum ar tebui sa va consultati cu un vanzator sau un specialist in incalzire care este capabil sa defineasca toti parametri semnificativi si sa va ofere sfaturi pentru alegerea celui mai potrivit incalzitor.