Nu doar sufla aer cald - caldura la indemana

In timpul anotimpurilor reci, toate tiprile de generatoare de caldura devin cele mai cautate dupa produsele de baza. Se vorbeste despre cuptoare, radiatoare, ventilatoare atat in particular cat si in mediu profesional.

Se pare ca atunci cand suntem luati prin surprindere de o zi rece sau geroasa si incalzirea centrala nu este suficienta sau nu merge, utilizam deseori generatoare de aer cald electrice. Aceste aparate sunt de obicei asa de mici astfel incat ele pot fi utilizare fara griji aproape oriunde.

Le conectam si nu peste mult timp temperatura ajunge la nivelul dorit. Dar nu trebuie sa uitam sa alegem o aeroterma care este suficient de puternica pentru a incalzi zona dorita. Gama de produse Master consta in modele de la 1 la 22KW pentru a satisface cererile unui numar mare de utilizatori.

Pentru casa si garaj

Aerotermele Master electrice pot fi folosite atat acasa cat si in locuri mai solicitante cum ar fi santierele sau depozitele. Ele sunt perfecte pentru a incalzi garajul din timp in timp la fel ca si pentru a usca o cladire noua ori a incalzi in mod regulat depozite sau birouri. Datorita constructiei robuste si durabile, pot fi utilizate chiar si in cele mai grele conditii. Ele nu consuma oxigen, deci pot fi folosite in spatii inchise. Functionarea silentioasa, lipsa gazelor de evacuare sau a mirosurilor, randamentul de aproape 100% sunt doar cateva avantaje ale acestor aparate. Mobilitatea este de asemenea un factor important. Incalzitorul poate fi usor mutat oriunde datorita manerelor convenabile si greutatii reduse.

Modelul B18 EPR este o solutie inteligenta, pentru ca putem conecta tub flexibil la el. Acest lucru este util atunci cand, din diverse motive, generatorul de aer cald nu poate fi amplasat direct in camera care trebuie incalzita. Tubul, care este peste 7 m lungime, permite livrarea caldurii oriunde, fara a monta aparatul acolo. Pentru a-I spori mobilitatea, aparatul este echipat cu maner si roti.

Rezistenta si ventilatorul

Majoritatea generatoarelor de aer cald electrice functioneaza in acelasi mod. Aerul este incalzit de rezistente, alimentate cu energie electrica. Aceste aparate au un ventilator care forteaza aerul sa treaca prin rezistente. Caldura este schimbata prin convectie fortata si radiatie. Comutatoare speciale permit stabilirea puterii si temperaturii dorite.

Constructia

La productia aerotermelor electrice Master sunt utilizate numai componente de calitate de top, care asigura fiabiliatea si eficienta. Acest lucru este confirmat de certificatul ENEC, ceea ce inseamna ca aceste aparate sunt conforme cu cele mai stricte standarde Europene. In timpul procesului de proiectare eficienta optima a fost asigurata acordand o atentie deosebita unor carcateristici cum ar fi aspectul, suprafata de incalzire, parametri ventilatorului si materialele folosite. Solutia utilizata in constructia lor diferentiaza produsele Master de cele fabricate de omologii lor chinezi. Fiecare model al familiei Master, exceptand B18EPR este de asemenea echipat cu un termostat de camera, ce faciliteaza lucrul si controlul temperaturii.

Reguli de siguranta

Incalzitoarele electrice Master sunt certificate clasa B ceeea ce inseamna ca acestea nu reprezinta o amenintare pentru viata, sanatate, bunuri sau mediu cu conditia ca acestea sa fie utilizate in conformitate cu recomandarile producatorului. De aceea la fel ca si cu orice alt aparat electric trebuie sa fim deosebit de atenti atunci cand utilizam un incalzitor electric. Amintiti-va sa nu acoperiti incalzitoarele, sa nu le asezati langa perdele sau alte textile. De asemenea nu trebuie sa fie utilizate in bai, piscine sau alte locuri in care pot avea contact direct cu apa. Acordati o atentie sporita si nu le amplasati in locuri cu praf sau in locuri unde se afla materiale inflamabile precum benzina, solventi sau vopsele.