Verificarea periodica a generatoarelor de aer cald portabile - reguli de baza pentru intretinere

Diminetile reci de toamna din ce in ce mai dese ne amintesc faptul ca se apropie iarna. In timp ce ne pregatim pentru venirea iernii este util sa verificam starea echipamentelor care ne-au ajutat iarna trecuta sa luptam cu frigul. Cu toate ca generatoarele de aer cald portabile rezista la cele mai grele conditii, ele necesita de asemenea intretinere.

O evaluare primara a starii echipamentului o putem efectua noi insine. Prima data trebuie sa verificam starea generala a generatorului de aer cald – curatenia, aspectul cablurilor electrice. Pentru generatoarele pe motorina trebuie verificat rezervorul sa vedem daca exista motorina sau apa. Daca gasim motorina in rezervor, trebuie sa verificam calitatea acesteia.

Numeroasele impuritati in rezervor rezultate in urma neutilizarii aparatului timp indelungat pot provoca functionarea necorespunzatoare sau pot conduce la o defectiune grava. Este de asemenea recomandat sa verificam filtrul de combustibil si filtrele de aer in cazul incalzitoarelor de presiune joasa, starea reductorului, tevile de gaz si strangerea furtunelor de conectare la generatoarele de aer cald pe gaz. Mai mult trebuie sa verificam existenta gazului in butelie inainte de a porni incalzitorul. Paradoxal, butelia goala este de obicei motivul pentru problemele de pornire.

Astfel, grilele de admisie, rezervorul, filtrele de combustibil si de aer, carcasa pot fi curatate de dvs.

Siguranta pe primul loce

Cel mai important element de pregatire a generatorului de aer cald pentru noul sezon este de a verifca ca starea tehnica sa nu prezinte un risc pentru siguranta. Pornirea unui incalzitor defect poate deriora nu numai incalzitorul in sine, dar poate pune in pericol sanatatea si viata persoanelor care lucreaza in zona – atetioneaza Marcin Czerwiński – consilier tehnic la Desa Poland, productaor de incalzitoare portabile Master.

Daca aveti orice dubiu in legatura cu starea generatorului de aer cald, solicitati asistenta de la cel mai apropiat punct de service. Petele de fum de pe carcasa, frecarea carcasei de catre ventilator sau arderea necorespunzatoare de combustibil ( manifestata de eliminarea de fum alb sau negru) sunt doar cateva din numeroasele motive pentru care este necesar sa solicitati asistenta profesionala.

Controlul standard

La generatoarele de aer cald pe gaz, tehnicienii service de obicei verifica termocuplele, electrovalvele si starea sistemului de aprindere. Pe de alta parte, proprietarii se asteapta la reglarea presiunii, curatarea arzatorului si a camerei de ardere sau schimbarea pieselor uzate sau defecte cum ar fi filtrele de combustibil sau de aer. De obicei se verifica componentele care controleaza si reglementeaza functionarea aparatului precum si starea etanseitatii si permeabilitatii furtunelor de combustibil.

In procesul de pregatire al generatorului de aer cald dupa o lunga pauza sunt cateva aspecte ce trebuie luate in considerare. Timpul de functionare la data pornirii este important. Generatoarele de aer cald care lucreaza mai multe ore pe zi necesita o verificare mai detaliata decat cele care sunt folosite ocazional in situatii exceptionale. Trebuie sa vizitati un service autorizat ori de cate ori aveti dubii legate de functionarea aparatului sau daca exista defecte vizibile ori masina este intr-o stare tehnica proasta.

Service autorizat

De asemenea trebuie amintit ca daca generatorul de aer cald este relativ nou, numeroase reparatii sunt acoperite de garantie. Pentru siguranta dvs, trebuie evitat ca utilizatorii sa repare aparatul pe cont propriu atunci cand este evident ca ar trebui dus la un specialist. Trebuie subliniat faptul ca utilizand unitatile service autorizate suntem siguri ca generatoarele de aer cald sunt reparate de personal calificat si piesele de schimb folosite sunt originale. In acest fel suntem convinsi ca aparatul va fi in stare buna de functionare si in sezoanele viitoare.